DK-Wettex-header-we-are-1600x700.jpg

Vi ønsker at vores produkter skal være grønne for miljøet. Derfor anvender vi fornybare råvarer uden plastik og som kan faktisk nedbrydes på nogle uger i din kompostbunke. Selv emballagen er af 100 % genanvendeligt materiale, så du kan gøre rent med ren samvittighed, spare på vandforbruget og undgå kemikalier. 

WETTEX® gør det let at kompostere

WETTEX® gør det let at kompostere

95% af alle karklude i butikkerne indeholder plastik, hvilket gør det umuligt at kompostere dem. Som fortalere for genanvendelse foretrækker vi hos Wettex® det grønne alternativ. Når kluden ikke kan mere kan de smides på kompostbunken eftersom de er 100% biologisk nedbrydelige - det tager ca. 8 uger at formulde kluden i komposten. Hvis du planlægger at bruge dem til kompost bagefter, så bør du undgå at bruge rengøringsmidler og desinfektionsmidler, eftersom det kan forhindre at kluden nedbrydes fuldstændigt. Anvend i stedet biologisk nedbrydeligt rengøringsmiddel eller naturlige rengøringsmidler som edikke og citron.

Hvad er vigtigt for os:

Hvad er vigtigt for os:

•    Alt elektricitet vi anvender kommer fra fornybare kilder.

•    Bomulden i vores klude er et restprodukt fra spinderier som vi genanvender.
•    Vores køretøjer kører på ikke-fossile brændstoffer.
•    Det gør vores karklude vaskbare og holdbare på samme tid.
•    Og det siger sig selv, at vi anvender vandbaseret farve når vi trykker mønstre på vores klude.
 

Kompostering
 

 

INT_Wettex_WeCare_CompostMe_large2.jpg

    

Korrekt sammensætning i en kompostbunke
 

 

INT_Wettex_WeCare_CompostMe2_large.jpg

En kompostbunke bør indeholde et mix af ”brune” kulstofmaterialer og ”grønne” kvælstofmateriale. Kulstoffet i brunt affald så som visne blade, grene, træspåner, kaffefilter, nøddeskaller, aviser og Wettex® svampeklude er energikilder for mikroberne i kompostebunken. Kvælstof i grønt affald så som græs, ukrudt, grønne blade, teposer, frukt -og grøntsagsaffald giver protein. For meget kvælstofrigt materiale giver dålig lugt. Kommer der for meget kulstofholdigt materiale på kompostbunken, nedbrydes det langsommere. Hold derfor godt øje med blandingen på kompostbunken.

Kompost eller organiskt affald?

Kompost eller organiskt affald?

For at holde din kompost frisk, bør følgende organisk materiale og madafflad kommer i køkkenaffaldet i stedet for komposten. Det drejer sig om: Kød – og pølserester, ben/knogler, muslingeskaller, papirservietter, og skræller af tropiske frugter. Det samme gælder haveaffald fra syge planter, frø og rodurter, samt skadede tomater.
a brand of FREUDENBERG